Prof. Paušić prisustvovala konferenciji zdravstvenog turizma

U Dubrovniku održana je 09. srpnja, 2016.,  konferencija pod nazivom “1st CONFERENCE ON HEALTH AND TOURISM” u organizaciji WHO regionalnog centra Europe i Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske.

Izv. prof.dr.sc. Jelena Paušić prisustvovala je konferenciji na poziv profesorice Antoinette Kaić-Rak voditeljice WHO Croatia Country ureda. Na konferenciji je prisustvovalo 20 uzvanika iz područja zdravlja, javnog zdravstva, turizma i kineziologije; regionalni ravnatelj WHO Europe Joao Breda, Ministar zdravlja Dario Nakić, pomoćnica ministra Vera Katalinić-Janković, načelnica ureda za međunarodne odnose Ministarstva zdravlja Sibila Žabica, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, profesor Stjepan Heimer i ostali.

Na konferenciji se raspravljalo na temu zdravstvenog turizma. U okviru teme posebno su se istakle dvije teme, promicanje zdravlja kroz pravilnu prehranu, te utjecaj tjelesne aktivnosti na očuvanje zdravlja.

Sudionici su naglasili potrebu za međusektorskom suradnjom u području očuvanja zdravlja, gdje se s obzirom na temu, posebno naglasila suradnja između sektora javnog zdravstva, kineziologije i turizma.

Profesorica Paušić je prezentirala dobiven standard zanimanja Specijalist zdravstvene kineziologije, kao dobar primjer međusektorske suradnje. Zdravstvenog kineziologa koji će između ostalog u suradnji s liječnicima izrađivati i provoditi edukacijske programe tjelesnog vježbanja za javno zdravstvo, s ciljem prevencije glavnih faktora rizika kroničnih nezaraznih bolesti (pretilost, dijabetes, hipertenzija i sl.).

Svi sudionici ukazali su potrebu na uspostavu daljnje aktivne suradnje između organizacija i institucija koji su sudjelovali na konferenciji u Dubrovniku.

 

 

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se