Predstavljena on-line platforma EU projekta “Sportom protiv nasilja i isključenosti” (Sport Against Violence and Exclusion – SAVE)

U prostorijama Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu je predstavljena on-line platforma EU projekta “Sportom protiv nasilja i isključenosti” (Sport Against Violence and Exclusion – SAVE), kao i promotivni video samog projekta.

Kineziološki fakultet u Splitu, partner je u međunarodnom projektu kojeg izvodi ukupno 9 partnerskih organizacija iz 7 europskih država. SAVE je projekt financiran u sklopu EU programa Erasmus+ Sport, a osnovni ciljevi projekta su:

  1. definiranje kompetencija potrebnih za predviđanje, izbjegavanje i prestanak nasilja, isključivanja i netolerancije kroz sport, te korištenje sporta kao ‘alata’ za rješavanje sukoba;
  2. rješavanje sukoba kao dijela budućeg kurikuluma na sveučilištima i programima cjeloživotnog učenja;
  3. izgradnja kapaciteta sportskih obrazovnih ustanova za učinkovito upravljanje uporabom ‘alata’ za rješavanje sukoba.

U cilju ostvarivanja navedenih ciljeva projekta, ‘dizajn’ projekta iziskivao je utvrđivanje trenutnog stanja kako bi se prikupile potrebne informacije i podaci na kojima su se temeljile daljnje projektne aktivnosti.

Projekt je u trenutnoj fazi izrade nastavnog programa nakon čega slijedi pilot faza u kojoj će se program predstaviti kroz predavanja trenerima i studentima kineziologije u okviru 30 nastavnih sati kroz 5 modula. Nakon povratnih informacija program će se dodatno doraditi te kao konačan i definirati.

Klubovi su dobrodošli da se priključe on-line platformi, registriraju, te se na taj način promoviraju kroz SAVE projekt.

Svi treneri su dobrodošli da se uključe u ovoj fazi jer dobijaju dodatne kompetencije za unaprijeđenje trenerskih programa, ali i certifikat o završenom programu za prepoznavanje i sprečavanje nasilja i isključenosti u sportu.

Finalni program je namjenjen za fakultete i klubove koji će ga moći koristiti u daljnjem radu i usavršavanju.

SAVE on-line platforma zamišljena je kao stranica koja bi služila prije svega klubovima kao način prezentacije, ali i roditeljima kao platforma na kojoj će moći pronaći najbolji sport i klub za svoje dijete. Na platformi će se na 8 jezika nalaziti informacije o velikom broju sportova i klubova, ali i tekstova i članaka namijenjenih roditeljima i trenerima, kako stručnih, tako i znanstvenih.

Osim on-line platforme, otvoreno je i moodle sučelje namjenjeno on-line nastavi osmišljenog programa na koju će se moći registrirati treneri i studenti prijavljeni za pilot program.

Uz prezentaciju projekta i on-line platforme, projektni tim složio je i prezentirao kratki promotivni video projekta u kojem su sudjelovali sljedeći sportaši ambasadori:

 

Hamza Barry – HNK Hajduk

Matea Jelić – TKD Marjan

Dina Levačić – daljinsko plivanje

Dino Sinovčić – paraplivanje

Elena Vukić – OK Kaštela

Da Min Kim – Lacrosse Split legion

Elsie Angeles – jazz dance, zumba Step

Leon Jajetić – SPK Marulianus

 

Link za promo video

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se