Poziv studentima za sudjelovanje u najvećem istraživanju o kvaliteti studentskog života u Europi

KAKO JE STUDIRATI U HRVATSKOJ?

Dragi studenti/ce,
U Hrvatskoj je započelo istraživanje EUROSTUDENT VI o kvaliteti studentskog života i ekonomskim uvjetima studiranja.
EUROSTUDENT je međunarodni projekt (http://www.eurostudent.eu) koji se provodi u 37 europskih zemalja i pruža empirijske podatke o kvaliteti studentskog standarda na nacionalnoj i europskoj razini.
EUROSTUDENT VI je treće istraživanje u nizu koje se provodi u Hrvatskoj. Istraživanje će se provoditi u razdoblju od 6. do 30. travnja 2016. godine putem web ankete na reprezentativnom uzorku od 36.000 studenata koji trenutačno studiraju na nekom od visokih učilišta u RH.

Vaše sudjelovanje je u potpunosti dobrovoljno i web anketi možete pristupiti:
1) putem poveznice koju ćete dobiti na adresu elektronske pošte ili
2) putem autorizacije na mrežnoj stranici istraživanja: www.eurostudent.hr. Anketi možete pristupiti uz upotrebu Vašeg AAI@EduHr elektroničkog identiteta.
S obzirom da studenti vrlo često koriste više e-mail adresa, a e-mail adrese koje vode visoka učilišta nisu uvijek ažurne, molimo Vas da pristupite web anketi preko web poveznice.
Molimo Vas da ispunjavanjem ankete opišete kakva je kvaliteta života studenata na vašem visokom učilištu i gradu u kojem studirate, a slikama i širim opisima dodate više informacija o temama u upitniku na Facebook stranici projekta. Dio slikovnog i tekstualnog materijala poslužit će i u oblikovanju Nacionalnog izvješća o kvaliteti života studenata koje će kroz analizu rezultata ankete prikazati stanje u Hrvatskoj.
Posebnu pažnju obratite na sva pitanja jer svako ima funkciju u opisu uvjeta života studenata (npr. tablice izvora financiranja i troškova za vrijeme studija služe između ostalog za analizu koliki iznosi stipendija pokrivaju troškove studija).

Sve informacije o istraživanju moći ćete pratiti i na Facebook stranici istraživanja: www.facebook.com/EUROSTUDENT6HR.

Rezultati prethodnih EUROSTUDENT istraživanja su u mnogim zemljama poslužili kao poticaj za razvoj i unapređenje javnih politika u sustavu visokog obrazovanja. U Hrvatskoj su dosadašnja istraživanja EUROSTUDENT dala informaciju za izradu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Republike Hrvatske te osnivanje Nacionalne skupine za unapređenje socijalne dimenzije visokog obrazovanja pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, te izradi dokumenta koji se bavi nejednakim mogućnostima studiranja za mlade iz različitih društvenih skupina,
Pozivamo Vas da podijelite s nama svoje mišljenje o studiranju u Hrvatskoj i doprinesete poticanju pozitivnih promjena u skladu s potrebama studenata.

prof. dr. sc. Ivan Rimac
voditelj istraživanja EUROSTUDENT VI.

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se