Natječaj za freemover mobilnosti u programu CEEPUS

Otvoren je natječaj za „freemover“ mobilnosti u CEEPUS-u, za mobilnosti u ljetnom semestru tekuće akademske godine, sa krajnjim rokom do 30. studenog (moguće je podnijeti prijave i nakon navedenog roka, no veća je vjerojatnost da će prijava biti potvrđena ako stigne do kraja studenog ili barem na samom početku prosinca).

Na natječaju za „freemover“ mobilnosti moguće je podnijeti prijavu i ostvariti mobilnost na ustanovu s kojom vaša matična ustanova nije u CEEPUS mreži, niti ima prethodno potpisani ugovor o međuinstitucionalnoj suradnji.

U kategoriji „freemover“ je nešto teže dobiti stipendiju, no nije nemoguće, svake godine desetine odlaznih stipendista iz Hrvatske ostvari mobilnost upravo u ovoj kategoriji. Također, moguće je poslati i više prijava na ustanove iz različitih  zemalja koje sudjeluju u CEEPUS-u, no ne preporučamo slanje više od tri prijave u jednom roku.

U slučaju dobivanja stipendije u „freemover“ kategoriji, stipendisti će ostvariti iste uvjete kao i prijavitelji za mobilnost unutar CEEPUS mreža: iznosi stipendija te razdoblje mobilnosti istovjetni su za sve CEEPUS stipendiste.

Iznosi stipendija u programu CEEPUS razlikuju se od zemlje do zemlje, dostupni su na stranici CEEPUS-a, www.ceepus.info, klikom na zastavu pojedine zemlje (u CEEPUS-u prihvatne zemlje isplaćuju stipendije).

 

Studenti podnose prijavu u sljedećim kategorijama:

  1. Student – za semestralne mobilnosti, razdoblje mobilnosti najmanje tri mjeseca
  2. Short Term Student – mobilnosti u svrhu pisanja završnog rada ili istraživanja – za razdoblje mobilnosti od 1 do 3 mjeseca

 

Prilikom ispunjavanja online prijave, studenti trebaju učitati dodatnu dokumentaciju u sustav CEEPUS-a (prihvatno pismo strane ustanove te 2 pisma preporuke matične ustanove).

 

Nastavno osoblje podnosi prijavu u kategoriji “Teacher”, za razdoblje od 5 do 30 dana. Podsjećamo kako je svrha nastavničke mobilnosti u CEEPUS-u držanje predavanja ili mentorski rad sa studentima, od minimalno 6 sati tjedno, što treba jasno navesti u prijavi u polju “Motivation”. Prilikom ispunjavanja online prijave, nastavnici trebaju učitati prihvatno pismo strane ustanove u sustav CEEPUS-a.

 

Obrasci za svu dodatnu dokumentaciju dostupni su na stranici CEEPUS-a.

 

U slučaju dobivanja stipendije, Nacionalni ured za CEEPUS u Hrvatskoj vrši djelomični ili potpuni povrat putnih troškova nakon ostvarene mobilnosti prema proceduri objavljenoj ovdje (uz napomenu kako će trenutno važeća procedura za povrat putnih troškova biti izmijenjena u narednom razdoblju, no i dalje ćemo vraćati putne troškove odlaznim stipendistima.)

 

Natječaj je objavljen na mrežnim stranicama AMPEU, a prijave se podnose putem platforme CEEPUS-a, www.ceepus.info.

 

U slučaju bilo kakvih dodatnih pitanja,obratite se na ceepus@mobilnost.hr.

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se