Na splitskom Kineziološkom fakultetu studenti i stolnoteniski eksperti iz 15 zemalja

U okviru projekta „Izvoz znanja u kineziologiji i sportu“ započetog 2013. godine Kineziološki fakultet je ponovo ugostio studente 2. godine Međunarodnog studija za školovanje prvostupnika kineziologije – trenera stolnog tenisa, kao i ugledne predavače iz 15-tak zemalja svijeta (Grčka, Litva, Mađarska, Srbija, Venezuela, Island, Tajland, Fiđi, Italija, Norveška, Austria, Slovenia, Hrvatska..). Naime u Splitu se od 10. do 17. lipnja održava nastava drugog praktičnog dijela 4. semestra, na temu „Metodologija i osnovni principi treninga u radu sa vrhunskim sportašima“.

Od prisutnih predavača koji su svojim profesionalnim i stručnim znanjem iz različitih područja sportske pripreme doprinijeli uspješnoj realizaciji praktičnog dijela programa možemo izdvojiti dvojicu svjetski poznatih trenera: Richarda Prausea, sportskog direktora Njemačkog stolnoteniskog saveza (DTTB), najjače europske stolnoteniske sile zadnjih 10-tak godina i Jasnu Rather, s Texas Wesleyan Sveučilišta, direktoricu razvojnih projekata USATT-a i osvajačicu olimpijske medalje iz Seula 1988. Pored navedenih, praktična predavanja će održati i jedan od najboljih europskih kondicijskih trenera u području reketnih sportova prof. dr. sc. Zoran Đokić s Fakulteta za sport i turizam iz Novog Sada te brojni domaći nastavnici i predavači s KIFST-a kao što su:  prof. dr. sc. Jelena Paušić, Darija Bilić  bacc. cin, dr. med. Lucijana Krželj, doc. dr. sc. Goran Munivrana  itd…

Studenti polaznici studija su: Vasiliki Fragou (Greece), Matas Skucas (Lithuania), Soma Fekete (Hungary), Jovan Stojsin (Serbia), Alejandro Aponte (Venezuela), Bjarni Bjarnason (Iceland), Wisanu Wattayawong (Thailand), Steve Riley (Fiji), Jason Luini (Italy), Erik Ansnes  (Norway), Dominique Plattner (Austria), David Oresnik  (Slovenia), Tomislav Kolarek (Croatia), Patrik Rosc  (Slovenia).
Pohvale za pokretanje i realizaciju  ovog programa pripadaju Upravi i djelatnicima KIFST,  idejnom začetniku projekta Izvoz znanja u kineziologiji zdravlju i sportu izv. prof. dr. Draženu Čularu, kao i  voditelju i menadžeru programa doc. dr. sc. Goranu Munivrani, bez kojega zasigurno ovog programa ne bi ni bilo.

Uz nastavni program, za studente je planiran i čitav niz izvannastavnih aktivnosti, a s ciljem da se, uz usvojena nova stručna znanja i iskustva, studenti kući vrate i puni pozitivnih dojmova o našem gradu, Sveučilištu i državi u cjelini.

 

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se