Kineziološki fakultet primljen u Klaster Personalne medicine

U srijedu 12. listopada 2016. Skupština klastera konkurentnosti Personalne medicine donijela je odluku da se Kineziološki fakultet u Splitu primi u punopravno članstvo. Klasteri konkurentnosti u Republici Hrvatskoj zamišljeni su kao neprofitne organizacije koje okupljaju sve najbolje gospodarstvenike u određenom sektoru – male, srednje i velike poduzetnike, predstavnike regionalne i lokalne samouprave te znanstveno-istraživačke institucije, kako bi se uspostavila sinergija i zajednička suradnja s ciljem jačanja konkurentnosti gospodarskih sektora na nacionalnoj razini. Dionici javnog, privatnog i znanstveno-istraživačkog sektora predstavljaju koncept ‘triple helixa’, što čini temeljni ustroj Hrvatskih klastera konkurentnosti. Krajnja učinkovitost klastera određena je kvalitetom uspostavljene komunikacije i suradnje unutar formalne strukture klastera. Članovi klastera Personalne medicine u znanstveno-istraživačkom sektoru, pored novog člana KIFST su: Farmaceutsko biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu,  Institut za antropologiju, Medicinski fakultet Osijek, Nacionalni centar za integrativnu medicinu, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu, Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Dječja bolnica Srebrnjak i Mediteranski institut za istraživanje života. Dekanica prof. dr. sc. Đurđica Miletić se zahvalila svim članovima skupštine klastera, a posebno predsjedniku klastera prof. dr. sc. Draganu Primorcu što su prepoznali potencijal naše Institucije, i današnjom odlukom omogućili da se nađemo u ovako prestižnom društvu. Za predstavnika u Skupštini Klastera personalne medicine ispred KIFST imenovan je prodekan za poslovanje i financije doc. dr.sc. Dražen Čular.

za-web-naslovnicu-klaster

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se