Kineziološki fakultet na Festivalu znanosti 2018.

Festival znanosti 2018.

Split, 16.04. – 21. 04. 2018.

“Poznato je konačno, nepoznato je beskonačno. U intelektualnom pogledu nalazimo se na otočiću usred oceana neobjašnjivosti. Dužnost je svake generacije da moru otme još po koji komadić kopna”
T.H. Huxley, 1887.

“Heureka!” Arhimed

Znanstvena otkrića mijenjaju svijet.
Činjenica je to kojoj svjedočimo kamo god usmjerimo oko, na što god položimo ruku, što god dotaknemo mislima. Sav napredak civilizacije i naš svakodnevni komfor od električne struje, alata i strojeva koji nam služe, prometala, računala, dostupnosti informacija do lijekova koji nam spašavaju i olakšavaju živote, čitav naš svijet počiva na znanstvenim otkrićima i tehnološkim izumima. Od najstarijih vremena otkrića vatre, kotača i pisma, Arhimedov uzvik „Heureka!“ odzvanja kroz vjekove u svakom naporu genija i mislilaca do novijih vremena i fantastičnih otkrića poput rendgenskog zračenja, penicilina, plastike, strukture DNK ili gravitacijskih valova. No, „Heureka!“ otkrio sam, riješio sam, razumio sam, izračunao sam, shvatio sam ZAŠTO, dosjetio sam se KAKO, uzvik je koji također odzvanja i u našim glavama, u svim trenucima naših malih osobnih otkrića, pomaka i pobjeda u razumijevanju svijeta.

Otkrića mijenjaju naše vidike, poglede, obzore, svjetonazore te smo im zato posvetili 16. Festival znanosti i pripremili bogat i raznovrstan program u 20 hrvatskih gradova.

Kineziološki fakultet Split predstavio se s 12 različitih aktivnosti, predavanja i radionica u tjednu Festivala znanosti od 16. 04. 2018. do 21.04.2018. za više od 500 sudionika (vrtićka djeca, školska djeca, studenti i opća populacija).
Evo malo fotografija s radionica koje su održane na Kineziološkom fakultetu, Institutu kineziologije i sporta Kineziološkog fakulteta u Splitu, u gimnastičkoj dvorani na Poljudu te na samom otvaranju Festivala znanosti.

Pozdrav učenicima OŠ Bijaći i OŠ knez Mislav koji su nam došli u posjet te OŠ Ostrog, OŠ prof. Filip Lukas, OŠ Srinjine,OŠ Žrnovnica, djeci iz  DV Marjan te DV Montessori.
I naravno hvala svim profesorima i predavačima volonterima, a posebno našim studentima volonterima….
Posebno HVALA…Goran Luetić…što je ponovo odvojio vrijeme da nam napravi ove krasne fotografije

Organizacijski odbor FZ KIFST

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se