Dražen Čular izaslanik predsjednice RH dodijelio priznanja na MA HOF 2016.

U hotelu Atrium u Splitu ove subote (03. Prosinca 2016.) u se pod Visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, gđe Kolinde Grabar-Kitarović održalo peto po redu izdanje Međunarodne Kuće slave borilačkih sportova (International Hall of Fame of Martial Arts). Sjajan sportsko-glazbeni spektakl uz dupkom ispunjenu Kongresnu dvoranu hotela Atrium te izniman medijski interes upotpunili su legende borilačkih vještina iz cijeloga svijeta (Ray Sefo, Ernesto Host, Branko Cikatić…itd) , glazbeni virtuoz Goran Karan, uglednici iz politike, gospodarstva I javnog života grada Splita,

Svečanost je vodila Edita Lučić Jelić, a uvodni govor je   u svojstvu  izaslanika predsjednice Republike Hrvatske održao prodekan i predstojnik instituta za kineziologiju KIFST  doc. dr. sc. Dražen Čular.

Dražen Čular je  istaknuo važnost športa za Republiku Hrvatsku, respektabilne splitske sportaše u borilačkim sportovima,  ali i “važnost” ovog projekta koji je iz godine u godinu sve kvalitetniji i prestižniji. Organizatori iz JJK Uragan odnosno promotor Kuće slave Hrvoje Znaor i direktor JJK Uragan Frano Žižić su izrazili zadovoljstvo odrađenim poslom i velikanima borilačkih sportova koji se iz godine u godinu dolaze u Split na ovakav event. Svi govornici su posebno istaknuli dodatnu vrijednost ove priredbe koja se ogleda u prikupljanju donacijskih  priloga za potrebe udruge Senzori odnosno za djecu sa senzornim poteškoćama. U ime grada Splita nazočne je pozdravio izaslanik gradonačelnika pročelnik za sport Hrvoje Akrap, koji je izrazio oduševljenje organizacijom i gostima iz cijeloga svijeta. Pohvalu organizatorima u ime župana Splitsko-dalmatinskog uručila je zamjenica pročelnika za društvene djelatnosti Helena Bandalović. Da ovaj peti po redu sportsko-društveni projekt ima sve veću svjetsku reputaciju potvrdilo je prisustvo impresivnih imena iz svijeta borilačkih vještina, poput: Ernesta Hoosta, Branka Cikatića, Raya Sefa, Dana Inosanta…..itd. Glazbeni doživljaj svojim izvedbama na najbolji način upotpunio je popularni splitski pjevač Goran Karan. U vise navrata je  istaknuta posebnost ove priredbe koja je osim nagrada novim počasnicima Kuće slave ogleda u  vidu  donacijske večere za potrebe Udruge “Senzori” kojoj je na čelu jedan od laureata Slaven Vujić. Svečanost je svojim prisustvom  uveličao  i saborski zastupnik  te kandidat za Gradonačelnika Grada Splita gosp.  Andro Krstulović Opara. Zvijezda večeri pored svih nabrojanih svakako je bio fenomenalni američki Novozelanđanin i borilačka legenda Ray Sefo koji je plijenio interes prisutnih medija te iskazao iskrenu radost što je novi član Kuće slave i dio ovog projekta. Nakon dodijele nagrada I zajedničkog fotografiranja te davanja izjava, u sjajnom ambijentu Kongresne dvorane hotela Atrium uslijedilo je druženje i fotografiranje sa gostima odnosno počasnicima Kuće slave borilačkih sportova 2016.

Izvod iz prihodnog  govora  izaslanika  Predsjednice R, H doc. dr. sc. Dražena Čulara:

Uz brojne druge značajke Split je grad kineziologije i sporta, a više od 70 Splitskih sportaša osvajalo je olimpijske medalje u čak 11 sportova. Respektirajući činjenicu da se u Republici Hrvatskoj postižu rezultati u velikom broju sportova, ne možemo ne naglasiti da je Split ujedno i svjetska metropola borilačkih sportova sa svjetskim i europskim prvacima u: tajlandskom boksu, taekwondou, para-taekwondou, judu, boksu, jujitsu i kick-boxingu. Također  Split ima iznimne rezultate i u području školskog i sveučilišnog sporta, kao  i sporta osoba s invaliditetom. Često ističemo da je sport najbolja investicija u zdravlje i budućnost mladih naraštaja pa je stoga i ovo prigoda za promicanje sporta kao društveno korisne aktivnosti od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku. Iskreno se nadam da će i ovo događanje dodatno doprinijeti unaprjeđenju međunarodne prepoznatljivosti  Republike Hrvatske i Grada Splita kao sportsko-turističke destinacije, Kao pripadnik velike obitelji borilačkih vještina, još jednom se u ime predsjednice Republike Hrvatske zahvaljujem predstavniku organizatora gosp. Hrvoju Znaoru I svima koji su ustrajno i nesebično sudjelovali u organizaciji i pripremi ovog događaja, te svim gostima želim ugodan boravak u Republici Hrvatskoj, Splitsko-dalmatinskoj županiji i Gradu Splitu.

Izjava Ray Safo :

Sa izrazitim zadovoljstvom se zahvaljujem organizatorima što su mi nakon Ernesta Hoosta  ukazali čast i dodijelili ulogu ambasadora Kuće slave,. Dirnut sam humanitarnim aspektom ove  priredbe,  te sam osobito  radostan što na ovaj način mogu dati osobni doprinos I pomoći djeci s posebnim potrebama , što  posebno u adventsko vrijeme daje  dodatnu  čar ovome eventu. Ubuduće ću se svakako potruditi da promoviram Ideju Kuće slave borilačkih sportova, vašu prekrasnu domovinu I krasne ljude koje sam ovdje upoznao.

Opširnije informacije o događanju moguće je pronaći na web stranici International Martial Arts Hall of Fame

 

fb_img_1480814755257 fb_img_1480814990364 ray-sefo-and-d-cular-hof2016 20161203_231624

 

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se