Ceepus – uspješne prve mobilnosti

Kineziološki fakultet u Splitu trenutno je domaćin dolaznim stipendistima CEEPUS-a, Srednjeeuropskog programa razmjene za sveučilišne studije.  Fakultet je sastavni dio umbrella CEEPUS mreže čiji program nosi naziv “Education, Training and Research in the Multidisciplinary Field of Sport Sciences”, a čiji je glavni koordinator Fakultet za sport i fizičko vaspitanje (Nikšić), Sveučilište u Crnoj Gori (Podgorica).

Institucije članice navedene mreže su sljedeće

  1. Fakultet za sport i fizičko vaspitanje (Nikšić) – Sveučilište u Crnoj Gori (Podgorica), Crna Gora
  2. Fakultet sporta i tjelesnog odgoja (Sarajevo) – Sveučilište u Sarajevu, Bosna i Hercegovina
  3. Kineziološki fakultet u Splitu – Sveučilište u Splitu, Hrvatska
  4. Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja (Novi Sad) – Sveučilište u Novom Sadu, Srbija
  5. Fakultet za sport – Sveučilište u Ljubljani, Slovenija

Detaljne informacije o CEEPUS mobilnosti, načinu prijave i ostalim uvjetima možete pronaći na sljedećim poveznicama

https://www.ceepus.info/default.aspx#nbb

http://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/programi/obrazovanje-i-osposobljavanje/visoko-obrazovanje/ceepus/

web.kifst.unist.hr/ceepus/


Dragan Marinković (doktorand) u Institutu za kineziologiju

Doc. dr. sc Mirjana Milić, prof. dr. sc. Goran Nešić, Ivana Bavčević, pred.

Dr. sc. Miomir Maroš, Fitim Arifi, doktorand, Ivana Bavčević, pred.

Dr. sc. Miomir Maroš, prof. dr. sc. Josip Babin, Ivana Bavčević, pred.
i studenti Kineziološkog fakulteta u Splitu

U suradnji s doc. dr. sc. Mirjanom Milić, prof. dr. sc. Goran Nešić držao je nastavu na sveučilišnom studiju iz područja odbojke prikolegiju Sistematska kineziologija te aktivno sudjelovao u ostalim aktivnostima institucije poput Festivala znanosti koji je održan za vrijeme njegovog boravka u Splitu.

Dr. sc. Miomir Maroš održao je dva niza predavanja pod nazivom “Uspjesi sportista kao način promocije države” i “Mladi i sport u Crnoj Gori” studentima sveučilišnog studija. Interaktivno predavanje temeljilo se na prednostima i manama sporta u Hrvatskoj i Crnoj Gori te primarnim problemima u sportu općenito.

Na instituciji također boravi i student Žarko Markuš te doktorandi Dragan Marinković i Fitim Arifi te je svoju mobilnost upravo završio student Blažo Jabučanin.

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se