Aktivnosti na projektu Street Motion and Emotion

U periodu od 07. do 10. rujna, 2017.  ERASMUS + projekt SME čiji je nositelj Kineziološki fakultet Sveučilišta u Splitu, u Napulju, Somma Vesuviana (Italija) održan je niz aktivnosti vezanih za promociju tradicionalnih dječjih igara, tjelesnog vježbanja, kulturnih manifestacija i međunarodne suradnje.

Nakon svečanog otvaranja tradicionalne kulturne manifestacije ‘Il Palio’ u jedinstvenom prostoru arheološkog nalazišta Villa Augustea,  voditeljica projetka prof dr. Jelena Paušić zajedno sa partnerima iz udruge Animi i Zajedno, gospodinom Sašom Varmužom, te partnerima iz Škotske (Thomas Buik) i Italije (Giusseppe Auiremia) predstavila je projekt SME široj javnosti.

Predstavnike Kinezilološkog fakulteta u Splitu, prof. dr. Đurđicu Miletić i prof. dr. Jelenu Paušić te partnere na projektu,  u gradskoj vijećnici Somme Vesuviane primio je gradonačelnik Salvatore Di Sarno.

U sklopu projektnih aktivnosti, široj javnosti u središtu Somme Vesuviane prezentirane su tradicionalne dječje igre iz Hrvatske, Škotske i Italije.  U tome su pomogli i volonteri splitskih udruga Kornelija Jurić i Luka Kopilović.

Velika posjećenost i zainteresiranost javnosti za ovaj događaj govori o važnosti projekata koji snažno povezuju mlade, potiču tjelesno vježbanje u međunarodnim okvirima, ujedno razvijajući tradiciju i kulturu triju evropskih zemalja.