Aktivnosti na projektu Street Motion and Emotion

U periodu od 07. do 10. rujna, 2017.  ERASMUS + projekt SME čiji je nositelj Kineziološki fakultet Sveučilišta u Splitu, u Napulju, Somma Vesuviana (Italija) održan je niz aktivnosti vezanih za promociju tradicionalnih dječjih igara, tjelesnog vježbanja, kulturnih manifestacija i međunarodne suradnje.

Nakon svečanog otvaranja tradicionalne kulturne manifestacije ‘Il Palio’ u jedinstvenom prostoru arheološkog nalazišta Villa Augustea,  voditeljica projetka prof dr. Jelena Paušić zajedno sa partnerima iz udruge Animi i Zajedno, gospodinom Sašom Varmužom, te partnerima iz Škotske (Thomas Buik) i Italije (Giusseppe Auiremia) predstavila je projekt SME široj javnosti.

Predstavnike Kinezilološkog fakulteta u Splitu, prof. dr. Đurđicu Miletić i prof. dr. Jelenu Paušić te partnere na projektu,  u gradskoj vijećnici Somme Vesuviane primio je gradonačelnik Salvatore Di Sarno.

U sklopu projektnih aktivnosti, široj javnosti u središtu Somme Vesuviane prezentirane su tradicionalne dječje igre iz Hrvatske, Škotske i Italije.  U tome su pomogli i volonteri splitskih udruga Kornelija Jurić i Luka Kopilović.

Velika posjećenost i zainteresiranost javnosti za ovaj događaj govori o važnosti projekata koji snažno povezuju mlade, potiču tjelesno vježbanje u međunarodnim okvirima, ujedno razvijajući tradiciju i kulturu triju evropskih zemalja.

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se