ERAMUS MUNDUS

Erasmus Mundus je program Europske unije kojem je osnovni cilj podizanje kvalitete visokog obrazovanja i promocija međunarodnog dijaloga kroz mobilnost i akademsku suradnju.

Program Erasmus Mundus 2009.-2013. provodi se kroz 3 aktivnosti:

  • Aktivnost 1 (Action 1) – združeni diplomski i doktorski studiji i stipendiranje kandidata zainteresiranih za studiranje/poučavanje na istima.
  • Aktivnost 2 (Action 2) – partnerstva između visokih učilišta iz EU koja provode studij Erasmus Mundus (odabran kroz aktivnost 1) i visokih učilišta u trećim zemljama (svim ostalim zemljama).
  • Aktivnost 3 (Action 3) – promidžbene aktivnosti visokog obrazovanja kao npr. internacionalizacija visokih učilišta ili međusobno priznavanje kvalifikacija između visokih učilišta iz EU i visokih učilišta iz trećih zemalja

Detaljnije informacije o Erasmus Mundusu mogu se pronaći na internetskim stranicama Izvršne agencije Europske komisije za obrazovanje i kulturu te na internetskim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU.

CILJNE SKUPINE (TARGET GROUPS)

  1. Ciljna skupina 1 – TG1: studenti i članovi nastavnog/nenastavnog osoblja visokih učilišta koja su članovi konzorcija
  2. Ciljna skupina 2 – TG2: studenti i članovi nastavnog/nenastavnog osoblja visokih učilišta izvan konzorcija a koji su državljani zemalja LOT geografskih područja ili EU, ili koji imaju diplomu tih visokih učilišta
  3. Ciljna skupina 3 – TG3: državljani trećih zemalja koji su u „posebno ranjivom položaju“ iz društveno-političkih razloga

ERASMUS MUNDUS NA SVEUČILIŠTU U SPLITU 
OD 2014.

Sveučilište u Splitu sudjeluje kao partner u tri konzorcija unutar Aktivnosti 2 (dolazna i odlazna razmjena):

LOT 2: TECH-WB – GreenTech: Smart and Green Technologies for Innovative and Sustainable Societies in Western Balkans

LOT 2: SUNBEAM – Structured UNiversity mobility between the Balkans and Europe for the Adriatic-ionian Macroregion

LOT 10: AESOP+ – A European and South African Partnership on Heritage and Past

POSTUPAK PRIJAVE I ODABIR KANDIDATA

Kandidati se za razmjenu prijavljuju na natječaj koji raspisuje koordinator svakog konzorcija. 
Ovisno o projektu, natječaji se raspisuju u prosincu 2014., odnosno u siječnju 2015. i ostat će otvoreni uglavnom do sredine ili kraja veljače 2015. (OBAVEZNO PROVJERITI NA STRANICAMA SAMIH PROJEKATA!)

Zainteresirani kandidati prijavljuju se za razmjenu koja treba započeti sa zimskim semestrom 2015. (isto ne vrijedi za kategorije post-doc i nastavnog i nenastavnog osoblja koje svoj boravak dogovaraju izravno s prihvatnim sveučilištem za trajanja projekta).

Za detaljnije informacije o proceduri prijave na natječaje te odabiru kandidata posjetite službene internetske stranice svakog projekta.

Kineziološki fakultet od 2014. godine aktivno sudjeluje u projektu SUNBEAM.

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se